Dutch Manga Awards

This year, the prestigious Dutch Manga Awards (or DMA) heads out in a slightly different direction than before. So if you’re keen to show your talent and win that golden award, buckle up!

DUTCH MANGA AWARDS 2019: ROAD TRIP

Dit jaar werd de jaarlijkse Dutch Manga Awards (of DMA), georganiseerd door de J-POP Foundation en Hanabi Publishers, voor het eerst gecoördineerd door de Stichting Debutantenfonds Beeldverhaal.

De prijsuitreiking vond plaats op de openingscerenomie van AnimeCon 2019 (14-16 Juni) in Ahoy, Rotterdam. Deelnemers konden hun werk inzenden in de categorieën Short Story en Character Design. Ook werd er voor het eerst gewerkt met een thema waar de deelnemers zich aan moesten houden… ROAD TRIP.

Er viel natuurlijk genoeg te winnen. De hoofdprijs voor beide categorieën is de prestigieuze gouden DMA-trofee, een geldprijs van €200,-, een publicatie in AniWay-magazine (alleen voor Short Story), een publicatie in het Anime 2019 Conboek, een tentoonstelling op de con, de Hanibi-collectie van vier manga en backstage drankjes en gesprek met organisatoren, uitgevers en andere winnaars. De tweede en derde plaats in beide wedstrijden winnen een geldprijs van respectievelijk €100,- en €50,-, een publicatie in het Anime 2019 Conboek, een tentoonstelling op de Con, de Hanabi-collectie van vier manga, en backstage drankjes en gesprek met organisatoren, uitgevers en andere winnaars.

De jury van de Dutch Manga Awards 2019 zijn Marc de Lobie (Uitgeverij Syndikaat, Hanabi Publishers), Roderick Leeuwenhart (Uitgeverij Leeuwenhart, Hanabi Publishers) en speciaal gastjurylid Coco Ouwerkerk (Acception).

En de winnaars van al dit moois zijn:

Categorie: Short Story
1. For Her – Sol Ish Niwa
2. Garden of Love – Syrah Victoria
3. Co’s Amazing Roadtrip – Kjell Ziesemer

Categorie: Cover Design
1. Trashious – Nada Dihya
2. Magical Girl Nova – Kelly van Dijk
3. The Road To Atonement

  …